عاشق شدن فقط در یک پنجم ثانیه اتفاق میافتد و میتواند به اندازه مصرف کوکائین روی مغز انسان تاثیرگذار باشد.
محققان معتقدند عشق در نگاه اول کاملا ممکن است، چرا که بعد از دیدن شخصی که به نظر مورد پسند ماست، مواد شیمیایی با سرعت در مغز انسان ترشح میشوند. نتایج تحقیقات در دانشگاه سیراکوس در نیویورک نشان داد، در زمان عاشق شدن 12 قسمت مختلف از مغز تحریک شده و شروع به ترشح مواد شیمیایی خاصی میکند که احساس خوبی به انسان دست میدهد. از جمله این مواد شیمیایی میتوان به دوپامین، اکسیتوسین، آدرنالین و واسپوپرسین اشاره کرد. تقریبا همین مقدار از مواد شیمیایی در اثر مصرف کوکائین در مغز انسان ترشح میشوند. این بدان معناست که عاشق شدن اثری مانند مواد مخدر روی مغز انسان دارد. پروفسور استفانی ارتیگ که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: این تحقیقات نشان میدهد عشق دارای یک پایه علمی است. اما نکتهای که در این جا توجه همه را به خود جلب میکند این است که آیا عشق قلبی است یا از مغز انسان سرچشمه میگیرد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که عشق در اصل از مغز انسان سرچشمه میگیرد، اما قلب انسان نیز در این میان بیتاثیر نیست. در حقیقت میتوان گفت عشق یک جریان بالا به پایین و در عین حال پایین به بالاست که از مغز به سمت قلب و از قلب به سمت مغز در جریان است. این مطالعات همچنین نشان داد نمونههای مختلفی از عشق قسمتهایی مختلفی از مغز را درگیر میکند. عشقهای غیر شرطی که معمولا بین مادر و فرزند وجود دارد توسط قسمتهای میانی مغز به وجود میآیند. اما عشقهای بین همسران توسط قسمتهای پاداش مغز به وجود میآیند و علاوه بر آن قسمتهای ادراکی مغز را نیز درگیر خود میکنند. پروفسور ارتیگ در این باره گفت: انجام این مطالعات بسیار لازم است. عشق اثرات عصبی و روحی بسیار مهمی روی سلامت ذهنی انسان میگذارد و افرادی که در عشق خود به نتیجه نرسیدهاند ممکن است دچار افسردگیهای و اضطرابهای روحی بسیار عمیقی شوند. اما اگر ما بتوانیم چگونگی فرآیند عشق را بررسی کنیم و متوجه شویم شکست عاطفی و عشقی چه اثراتی روی زندگی انسان ها دارند میتوانیم روشهای درمانی بهتری برای بهبود زندگی انسانها پیدا کنیم. اگر ما بتوانیم به طور دقیق مشخص کنیم که چه قسمتهایی از مغز انسانها درگیر عشق میشوند، میتوان افرادی را که به این دلیل دچار افسردگی شدهاند به سادگی شناسایی کرد و برای درمان آنها اقدامات بهتری انجام داد. علاوه بر آن عشق باعث فعال شدن همان قسمتهایی از مغز میشود که در هنگام مصرف داروهای مسکن تحریک شده و به کاهش احساس درد منجر میشود. زمانی که شما در مورد فرد مورد علاقه خود صحبت میکنید همان قسمتهایی از مغز شما فعال میشوند که در زمانی که شما یک جایزه بزرگ را میبرید و یا مواد مخدر مصرف میکنید شروع به کار میکنند. به همین دلیل است که انسانهای تنها و افسرده معمولا آستانه تحمل درد پایینی دارند و با کوچکترین ناملایمات روحیه خود را میبازند و یا در مقابل مشکلات مقاومت پایینی از خود نشان میدهند. مطالعات قبلی نیز نشان داده بود عشق و علاقه در انسان اعتیاد آور است. دانشمندان معتقدند دلیل اصلی دشوار بودن جدایی و شکست عشقی نیز همین عامل است. تحقیقات نشان میدهد افرادی که دچار این حالت میشوند مشابه با اشخاصی هستند که برای ترک اعتیاد تلاش میکنند. دکتر هلن فیشر از دانشگاه راتگرز که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: عشق مانند اعتیاد است. احساس علاقه میتواند مانند یک اعتیاد قدرتمند در بدن انسان شکل بگیرد و به این ترتیب جدایی تاثیرات بسیار مخربی روی ذهن و روان انسانها دارد.
اونوقت هی بیاین عاشق شید.شاید تا چند مدت دیگه عاشق شدن هم مثله ریتالین ملزم به داشتن نسخه روانپزشک و تایید علوم پزشکی بشه چرا که به نظر من گستردگی و شیوع عاشقی بین جوانان ایرانی به شدت بیشتر از ریتالینه.از طرفی من به شخصه عوارض شکست عشقی رو دیدم. از جمله افسردگی شدید و اعتیاد به سیگار و الکل و..... ولی کو گوش شنوا..... البته فکر میکنم در این تحقیق عاشقی ایرانیها رو بررسی نکردن. چون ایرانیها از همون اول دچار عوارضش میشن و بجای اینکه حال کنن و دوپامین ترشح کنن گوشه گیر میشن و میرن تو لاک خودشون.مثه اینکه میدونن جواب طرف مقابل منفیه/نمونش همین مجنون خودمون.... ضمنا جایی خواندم که عاشقی حدود 4 سال طول میکشه بعدش شتر دیدی ندیدی..... به همین دلیله که بعد از چند سال آقایون شلوارشون دوبل میشه....پس به محض اینکه احساس کردید دارید عاشق میشید (همون 2/0 ثانیه) به یاد عوارض اون بیفتید,اگه اثر نکرد به سرعت یه آینه پیدا کنید و به خودتون و علی الخصوص گوشاتون نگاه کنید و با عکس زیر مقایسه کنید (تست عشق)
پزشکان عزیز....وبلاگ نویسان محترم...به جای اینکه هی بفرمایید که اعتیاد این طوراست و آنطور است جلوی این اپیدمی عاشقی رو بگیرید و بیانیه و مطلب بدید بیرون که آهای ملت , عاقبت عاشق شدن افسردگی و خودکشی است.
سلام برادر
خیلی بلاگ باهالی داری کلی با مطالبت حال کردم
من یه دانشجو هستم و ۲۰ سالمه و زیاد از ریتالین
و ترامادول استفاده میکنم(از ریتالین بیشتر تو
روزای امتحانات استفاده میکنم).البته درباره اون یکی دارو
پرویچیل چیزی تا حالا نشنیدم.
مرسی واسه مطالب مفیدت
امیدوارم موفق باشی
بدرود
از لطفتون ممنون،برخلاف شما من بیشتر ریتالین مصرف میکنم و از ترامادول در ایامی که نیازی به تمرکز ندارم استفاده میکنم،در مورد پرویجیل همانطور که گفتم عوارض کم ولی قیمت بالایی دارد.